לא על החלב לבדו


לקראת חג השבועות שהולך ובא אני חושב שכדאי לדבר מעט על מוצרי חלב, אותו מוצר שהחג אינו חג בלעדיו, אך הפעם מנקודת מבט מעט שונה. הפעם ננסה לברר איך מוצרי חלב יכולים להפוך את האוכל שלנו לבריא יותר על ידי שיפור טכניקות הבישול שלנו.

 אנו מכירים את היוגורט כמרכיב מרכזי בארוחת הבוקר הים תיכוניות או שחלק בלתי נפרד מהמנה העיקרית בתרבות ההודית או אפילו כמרכיב מרכזי במקפאים שונים. אבל היוגורט יכול להיות גם מרכיב מרכזי בבישול, כמו לדוגמה במרכז אסיה, שם אוהבים לבשל אורז ביוגורט.
בכתבה שלפנינו, נראה איך הוא  תורם לשיפור האפייה שלנו.
 אם כבר נגמרו לכם המרינדות לבישול דגים, הינה אחת שמשתמשת ביוגורט כמרכיב מרכזי. זכרו  שבכל טעם טבעי שאנו מוסיפים למתכון אנו חוסכים שומן ומלחים מיותרים.
איזה יוגורט אתם שואלים? זו תהיה כבר הבחירה שלכם. יוגורט צאן, טעמו יהיה חזק יותר  ולכן אני ממליץ עליו כשמטרת היוגורט הוא בעצם  תיבול. לגבי אחוזי השומן: אני חושב שיוגורט המכיל שלושה אחוזי שומן יהיו בחירה טובה.

נתחי מוסר ועלי מנגולד ברוטב יוגורט הודי :
מצרכים:
(4 מנות)
- 4 פילטים של דג מוסר
- 1 חבילת עלי מנגולד
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
מרינאדה
- חצי גביע יוגורט עיזים 3% של גד
- חצי כוס ציר ירקות
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף סילאן
- 2 כפיות זרעי כמון  קלויים וטחונים
- 2 כפיות זרעי כוסברה קלויים וטחונים

אופן ההכנה:
- ערבבו את כל חומרי המרינאדה.
- תבלו את המוסר במלח ופלפל והשרו אותו במרינאדה כחצי שעה.
- חממו תנור ל 180 מעלות.
- חממו ווק עם כף שמן הזית וטגנו את הבצל לשקיפות, הוסיפו את עלי המנגולד ואדו כדקה. תבלו במלח ופלפל.
- הניחו על תבנית את המנגולד וצקו עליו את הדגים עם הרוטב ואפו כ 12 דקות.

מהיוגורט נעבור לגבינות. גבינות יכולות להיות מרכיב מרכזי בקינוחים בריאים. אחוז השומן הנמוך שיש לחלק מהגבינות מאפשר שימוש נרחב ומהנה. אחד הקשיים בהם אנו נתקלים בעבודתנו עם גבינות בעלות אחוז שומן נמוך הינו המרקם העדין . אני ממליץ לנצל את המקרר לעבודה עם הגבינות הללו. במתכון שלפנינו: "גלילוני לדר במילוי גבינת עיזים ופיסטוק" , אחרי  שאנו מורחים את הלדר בגבינה ומגלגלים אותו, נכניס אותו למקרר. בצורה כזו המרקם יתקשה וניתן יהיה לחתוך אותו בקלות.

גלילוני לדר במילוי גבינת עיזים ופיסטוק
מתכון: בת חן יופה, המרכז לבישול בריא הדסה אופטימל
חומרים:
- 1 דף לדר מישמש 200 גר'
- 1/2 חבילת גד עז 26% שומן
- 1/2 חבילת גבינת עיזים של גד 5% שומן
- זר בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
- ערבבו את שתי הגבינות עם הבזיל הקצוץ ומירחו על הלדר.
- גלגלו את הלדר (כמו סושי).
- לקרר, לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. להגיש כפתיח או כקינוח.